Etixx Creatine 3000 90t

Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

afhaling in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Bij korte, maximale inspanningen, die slechts enkele seconden duren, zijn onze voornaamste energiebronnen energierijke fosfaten in de spier: adenosinetrifosfaat (ATP) en creatinefosfaat. Spieren bezitten slechts een beperkte hoeveelheid ATP, voldoende om een intensieve inspanning enkele seconden vol te houden. Nadien zal de spier creatinefosfaatafbreken tot creatine en ATP, om de inspanning te kunnen voortzetten. De hoeveelheid creatinefosfaat aanwezig in de menselijke spier is voldoende om een 1-malige inspanning van ongeveer 15 seconden vol te houden.

Creatine is een lichaamseigen stof die voornamelijk in de lever gemaakt wordt. Daarnaast haalt een omnivoor individu ook ongeveer 1g creatine per dag uit zijn voeding door het eten van o.a. vlees en vis. Het werd aangetoond dat spiercreatineongeveer 20% kan verhoogd worden bij zowel ongetrainden als goed getrainden door chronische creatinesupplementatie. Door de voorraad fosfocreatine in de spier te verhogen, zal de spier dus over meer snelle brandstof beschikken wat de prestatie tijdens korte intensieve inspanningen ten goede zal komen. Toevoeging van glutamineen taurinehebben een positief effect op het spieropbouwend proces.

Creapure ® is de beste en meest pure vorm van creatinemonohydraatop de markt. Het is bovendien de meest bestudeerde vorm van creatine en studies tonen aan dat het veilig en effectief is.

Voor wie kan Etixx Creatine 3000 voordelig zijn?

Het is aangetoond dat creatine prestatiebevorderend kan werken voor:

  • herhaalde sprints of intensieve inspanningen (< 30s) met korte rustperiode (<1 min), waarbij het ATP-CP systeem actief is (bv. sprint, zwemmen, basket, voetbal, tennis, wielrennen, rugby …);
  • in combinatie met krachttraining voor toename spierkracht en spiermassa. De atleet kan meer herhalingen per reeks uitvoeren en kan sneller herstellen tussen de reeksen.
Gebruik

Creatine dient chronisch te worden ingenomen volgens 1 van onderstaande protocols:

Protocol

Dosis

Tijdsduur

Basiskuur

3g (4 tabletten/dag)

8 weken

Snelle oplading

18g (4x6 tabletten/dag)

5 dagen

Onderhoudsdosis na snelle oplading

3g (4 tabletten/dag)

Maximaal 4 weken

Tip:

  • Neem creatine in bij de maaltijd/snack (koolhydraten) voor een betere oplading in de spier.
  • Combinatie met krachttraining zorgt voor grotere effecten.
  • Het is reeds aangetoond dat er een plafondeffect bestaat bij het innemen van creatine. Wacht minimaal 4 weken tussen 2 creatinekuren.
Samenstelling

Creatinemonohydraat (Creapure®) - Vulstof: microkristallijne cellulose - Taurine - L-glutamine - Vulstoffen: hydroxypropylcellulose, magnesiumzouten van vetzuren.


Zonder gluten – zonder lactose – zonder soja – vegetariërs V – veganisten V

Per tablet

Per 4 tabletten

Creatinemonohydraat

750 mg

3 g

Taurine

200 mg

800 mg

L-Glutamine

50 mg

200 mgGegevens
CNK2527497
FabrikantenCeres Pharma
MerkenEtixx
Breedte64 mm
Lengte126 mm
Diepte64 mm