Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 49-60 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat is oorsmeer?

Wat is oorsmeer?

In de wand van de gehoorgang zitten wel duizend kliertjes die een wasachtige olie produceren. Deze wax, beter bekend als oorsmeer, beschermt het oor tegen stof, vreemde deeltjes en micro-organismen.

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Op reis? Denk aan je reisapotheek!

Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.

Mooie handen de hele winter lang

Mooie handen de hele winter lang

Roodheid, droogte, kloven en ruwheid, onze handen zijn de eerste die schade ondervinden van het strenge winterweer. Wat zijn de juiste gebaren om ze te behandelen ?

Schoonheidsolie

Schoonheidsolie

Olie voor het lichaam, cleansing oil, haarolie, anti-ageing olie… de oliebehandelingen zijn ons nieuw schoonheidsritueel. Gedurende een lange periode had olie geen succes, olie zou te dik en te vettig te zijn. 

13 redenen om dagelijks te wandelen

13 redenen om dagelijks te wandelen

Het vliegt je om de oren: sport is gezond, en we moeten allemaal sporten. Maar sport is vaak tijdrovend en vraagt fysiek veel inspanning. Gelukkig hoeft het niet allemaal zo intens te zijn - gaan wandelen heeft namelijk ook tal van gezondheidsvoordelen, en is heel toegankelijk om mee te starten.

Wat is vaginale droogte?

Wat is vaginale droogte?

Vaginale droogte is een pijnlijke aandoening waarbij de vagina niet vochtig (genoeg) wordt. Het is een frequent probleem met een grote impact op de levenskwaliteit en het seksleven. Vaginale droogte treft één vrouw op de twee, en niet alleen tijdens de menopauze. Oorzaak is de verminderde productie van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Het slijmvlies aan de binnenkant van de vagina wordt dunner en droger waardoor vrijen een onaangenaam branderig gevoel kan geven en zelfs pijn doen.

Haaruitval

Haaruitval

Het is heel natuurlijk om tot 100 haren per dag te verliezen. Zijn het er méér? Hoog tijd om in te grijpen en het tij snel te keren! 

Teken

Teken

Of u nu een professionele wandelaar bent of een amateur, denk eraan u te beschermen tegen teken wanneer de mooie dagen er aan komen ! Hier volgen alvast enkele tips…

Stress

Stress

Stress is een normale reactie van het lichaam, wanneer je blootgesteld wordt aan een gevaarlijke situatie. Stress is niet alleen een zaak van belasting (draaglast) maar ook van de kracht of weerbaarheid, waarover je beschikt (draagkracht).

Acné

Acné

In onze jeugd vertelde men ons dat acne een tienerkwaal was en dat die vanzelf na de pubertijd zou verdwijnen . Nochtans is het zo dat één op de twee vrouwen dertig jaar later nog steeds te kampen heeft met mee-eters en puistjes.

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Vaccineren kan ook tijdens de zwangerschap met een gerust hart

Mazelen, polio, difterie, tetanus, ... De ziektes waartegen baby's en kinderen vandaag de dag een prikje krijgen, zijn talrijk. Kind & Gezin raadt echter ook toekomstige ouders aan om hun vaccinaties tijdig te laten nakijken, liefst nog voor ze effectief zwanger zijn. Sommige ziektes kunnen de zwangerschap dan ook negatief beïnvloeden of zelfs overgedragen worden op het kind. De aangeraden vaccins vormen ook geen gevaar voor de foetus.

Pagina's